Un început gri

Cu oricât de mult optimism am primi-o, ziua de luni coincide cu începutul serviciului, deci nu are cum să fie altminteri decât nesuferită.
Dacă mă gândesc bine, lunea aproape că nici nu are consistenţă. Substanţa ei a dispărut, fiind cuprinsă între două perioade foarte importante, asupra cărora se mută atenţia. Avem întâi sfârşitul de săptămână, pe care, cu toţii, îl numim minunat. Apoi, de cealaltă parte a zilei de luni, avem ziua de marţi, când deja te obişnuieşti cu travaliul, şi parcă chiar te apropii de miercuri, deci cât mai e până vineri?

Deci ziua de luni pare mai degrabă o (nesuferită) zonă de trecere: nici duminică, nici marţi. Ceva peste care tinzi să sari cu grabă, cu nerăbdare, ca peste un neplăcut impediment.
Ziua de luni e, prin urmare, un fel de gri în calendar. Un amestec de alb şi negru, o zonă în care nimic nu are contur precis, totul e estompat, pâclos, confuz.

Aşa se face că, pentru azi, vă propun două fotografii în tonuri de gri. Şi o observaţie: ca toţi cei de până acum, şi aceşti cercei sunt de vânzare.

6 comentarii

 1. 15/03/2010 la 07:34

  […] hărţile vieţii noastre pe acelaşi cerc zodiacal populându-l cu planete de dor care definesc naşterea sentimentelor printr-un calcul exact pe harta Davison locul unde NOI ne-am reinventat înmiresmaţi […]

 2. 15/03/2010 la 09:25

  Mulțumiri de daruri.

  O săptămână magică!

 3. 15/03/2010 la 12:05

  Subscriu. Ziua de luni este tare nesuferită…

 4. VanGhelie said,

  15/03/2010 la 19:19

  io ma bucur ca scrii iar.o seara faina!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: