De-a datul cu bobii, de-a latul iernii

Azi dăm în bobi. Iarna asta e atât de frumoasă, încât trebuie neapărat să-i descântăm, să nu-i fie de deochi între ochi!

Luăm, mai întâi, un ciurel de boabe potrivite, din zahăr crud şi brun. Le tăvălim mintenaş prin sirop de miere, eucalipt şi mentă, şi le lăsăm la răcit până când pieliţa trupului le devine lucioasă ca o hârtie cerată. Apoi le îndungăm burdihanele cu câteva dungi, unele din ciocolată amăruie, altele din absint de-abia pritocit.

Şi, la capătul lucrului, după puteri: fie le mâncăm pe nerăsuflate, răcorindu-ne sufletul înfierbântat de alergarea cu sania, fie facem decântecul pentru întărirea oaselor iernii.

Dacă descântecul a lucrat, vom găsi în cale „strugurele iernii”- mici bobiţe din catran şlefuit, înşirate pe-un schelet nu mai gros de-un fir de păr.

Anunțuri

3 comentarii

  1. crislis said,

    19/01/2010 la 13:28

    Un astfel de dat în bobi îmi place…

  2. 19/01/2010 la 16:41

    Mie imi plac boabele! 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: