Ardei pentru iarna ce vine

Dacă se face toamnă şi nu stai, fie şi pentru o clipă, în spatele unei gospodine ce pune ardei la murat se cheamă că nu guşti din întreaga frumuseţe a Brumărelului.

C_108.1

Trebuie să vezi ardeii proaspeţi, ca nişte peşti verzi abia pescuiţi, adunaţi în coşuri, trebuie să vezi norodul de trupuri în toate nuanţele de verde!

C_113

Priviţi-i, apoi, răsturnaţi într-un ciubăr zdravăn, plin ochi cu apă, cum se dau cu burta-n sus, spălându-se, cu vintrele dolofane pline de iuţi seminţe. Şi, apoi, iată-i scufundându-se cuminte în saramura ce le domoleşte iuţeala, păziţi de albe căpăţâni de usturoi şi bobiţe negre de piper, şi căpăciţi cu rămurele de vişin încă înfrunzit.

P_11

Daţi-le o lună răgaz, apoi destupaţi butoiaşul şi scoateţi-i pe masă, în largă farfurie; niciun însoţitor nu-i mai pe potriva raţei călite, tăvălite-ntr-un strat de varză, decât ardeiul murat!

P_14.1

Anunțuri

7 comentarii

  1. Adia said,

    28/10/2009 la 18:53

    Frumoase bijuterii.

    • Teodora said,

      29/10/2009 la 15:28

      Daca iti plac, inseamna ca mi-am atins scopul. O sa mai fac. 🙂

  2. calinhera said,

    29/10/2009 la 08:40

    Dar astea chiar sunt niste bijuterii!

  3. 29/10/2009 la 11:48

    bijuteriile ale imi fac pofta de mancare! 🙂

  4. 29/10/2009 la 12:43

    cred ca o sa le port eu! ce pote fi mai frumos decat miros de ardei aproape de nas? 🙂 am fugit la masa! pa-pa! 😉

  5. 29/10/2009 la 13:08

    ti-am pus bijuteriile la blogroll; asa ajung mai usor aici! speri sa nu te superi… 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: