Căruţa cu flori

Daţi-mi voie să încep cu această imagine: o căruţă cu flori, de la care bidiviul pare abia deshămat. Mi-au plăcut mult autenticitatea căruţei (căci, e evident că nu e una nouă, făcută să pară veche), tablourile naive cu care îi sunt împodobite loitrele (după cum vedeţi, căruţa e dinadins concepută ca să poată fi şi decorată) şi, mai ales, mi-a plăcut ideea ce transpare de aici. Vreau să zic, e încântător faptul că o căruţă şi-a pierdut „utilitatea”, că a fost „sustrasă” circuitului ei obişnuit, şi a fost redistribuită unui alt rost.

caruta cu flori

N-aţi vrea să vedeţi pe drumurile de ţară, în loc de căruţe pline de oameni osteniţi, ce se întorc murdari de la câmp, căruţe pline cu flori, pe care oamenii, să presupunem, urmează să le planteze în curtea casei, sau pe marginea drumului? Recunoaşteţi că e frumoasă imaginea unei lumi în care obsedanta grijă a zilei de mâine lasă locul uneia mai frumoase, în care florile iau locul sapei, plugului şi grapei!

cercei 2

Continui această viziune, prezentându-vă, aşezaţi cuminte pe o blană de vânat, o pereche de cercei florali, însoţiţi, după cum se cuvine, de două superbe floricele şi, ceva mai jos, mici lalele încastrate-ntr-o bomboană de cacao, agăţate-ntr-o tufă de bulgăraşi de aur.

cercei floare

Anunțuri

1 comentariu

  1. viorel said,

    15/06/2011 la 16:15

    superba caruta pe care o ai mar interesa si pe mine un pret estimativ la ea si de unde o pot procura


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: