Culori puternice pentru un bun început de săptămână

floare de camp

M-am gandit sa începem săptamâna cu imagini puternice. Doar câteva culori, dar viguoase ca nişte tuşe dintr-o bucată, pe o pânză dură. Întâi, o floare cu trup aproape de mărar şi flori de un uluitor albastru ultramarin.Am „prins-o” într-o seară, îmbăţoşându-se să ţină piept bărbăteşte (deşi, firavă fiind) unui vânt câinos, cu rafale zdravene. O vedeţi, e îndoită în spate de furia dezlănţuită a vântului, dar tot îşi ţine florile sus, mândră de ele şi de cutezanţa ei.

inserare

Într-o a doua imagine, o înserare într-un lan nesfârşit de grâu. Vedeţi o zare de lumină, ultima din acea zi, prinsă, ca într-o menghină neiertătoare, între albastrul cerului pe cale să devină de catran, şi galbenul maroniu al grâului ce-şi aşteaptă treierătorii. Nici aici nu e nimic molâu, leneş sau dulce: cele trei regiuni ale fotografiei sunt, fiecare în parte, aspre, iar confruntarea dintre ele e pe măsură.

flori de seara _crop

Le răspund cu aceeaşi monedă: un medalion în două culori tari, alb şi negru. Un disc alb, în care e capturată un soi de fiinţă neagră, ce se zbate cu vigoare, aruncându-şi tentaculele în lături. O descărcare de plasmă neagră, pe suprafaţa unui biscuite rotund, din zahăr. Un medalion ca un concentrat de energie, un fulger radial, descărcând vigoare în cea care-l poartă.

floare de noapte

Anunțuri

2 comentarii

 1. teo said,

  18/08/2009 la 09:15

  Superbe piese. Se vede ca le lucrezi cu placere. Cumpar de la tine si, in acelasi timp, te rog sa… nu te opresti aici!

 2. Ana said,

  18/08/2009 la 11:54

  Imi place mult felul in care iti plasezi bijuteriile in atmosfera creata de fotografii. O sa mai vin pe la tine, sa ma bucur de aerul de aici.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: